Tietoja blogista

body {
background-color: rgb(55, 214, 129);
}

Tämä ei ole “kommentaari” vaikka tässä kommentoidaankin JIT 2015 ehtoja tai hankintalakeja. Tarkoituksena on ollut kerätä yhteen havaintoja sopimusehdoista, jotka heijastelevat omia kokemuksiani IT-sopimuksista asiakkaan näkökulmasta kansainvälisessä yhtiössä. Pyrin tuomaan esiin ajatuksia “hankintayksikön” näkökulmasta, mutta myönnettäköön, että katsantokantani voi olla välillä hyvin yritysmäinen eikä ehkä aivan täysin yhteensopiva julkisen hankkijan tavoitteiden kanssa.

Näiden tekstien tarkoituksena on lisätä keskustelua sopimusehdoista julkisissa hankinnoissa. Tätä keskustelua ei mielestäni ole tarpeeksi. Eniten minua kiinnostaa käytännön soveltaminen: miten tiettyä sopimuskohta käytännössä toimii.

Minulla ei ole mitään yhteyttä sopimuksen valmisteluun, enkä siten tiedä lainkaan syitä siihen, miksi tämä tai tuo sopimuskohta on sellainen kuin on. Toisaalta taas: ei kovin moni muukaan sopimuksen jokapäiväinen käyttäjä tiedä. Sopimusta on pystyttävä lukemaan siten, että sen ymmärtää ilman suuria selitysteoksia.

Ja miten muka minulla on oikeus kommentoida hienoja JIT 2015 ehtoja?

Työskentelen Canon Europe NV:n lakimiehenä Amstelveenissä. Päätyöni on IT-sopimusneuvottelujen hoitaminen asiakkaan näkökulmasta. Eniten minulla on kokemusta erilaisista IT-konsultointipalvelujen, pilvipalvelujen sekä hosting-palvelujen hankinnoista. Luulen myös, että oman työhistoriani vuoksi minulla on vähän erilainen käsitys siitä, miten sopimuksia tehdään. Ei oikea tai hienompi, mutta erilainen.

Lisäksi muutama muu tekosyy:

– Tämä on ainoa tapa jolla pakotan itseni lukemaan ehdot läpi kunnolla edes kerran

– “Ne jotka ei osaa, opettaa kommentoi” (appiukon vanha hokema)

– Koska kukaan muu ei näytä tätä tekevän

Juridinen pieni präntti: tämä blogi ei sisällä oikeudellista neuvonantoa, vaan mielipiteitä eikä kirjoittajalla ole mitään vastuuta tietojen tai neuvojen oikeellisuudesta.

%d bloggers like this: